woensdag 2 augustus 2017

dag 11 - 2 aug via Valley of the Gods, Monument Valley naar Page


Na het ontbijt vertrekken wij uit Mexican Hat waarbij een foto van het gebergte waardoor de plaats zo heet natuurlijk niet mag ontbreken, wij rijden naar Valley of the gods, een drive die je het best met een terreinwagen kunt rijden. Er wordt gezegd dat de 1e mile het slechtst wegdek is en dat is ook zo, maar ook de rest van de weg zit behoorlijk vol met kuilen en geulen. Grote pret voor Wim en de kinderen want die vinden het geweldig, het is ook ondanks dat ik minder enthousiast over de weg ben, heel erg mooi en de inspanning waard. Wij komen ook onderweg gewoon luxe autos tegen en vragen ons toch echt af hoe die aan de andere kant van de drive moeten komen.

Na een kleine 1,5 uur zijn wij door de drive heen en zitten de fototoestellen en de go pro goed gevuld met  vele opnames van deze drive. Wij rijden in een uurtje door naar de volgende drive die van Monument Valley, de grotere uitvoering van de Valley of the gods. Het verschil is meteen duidelijk, het is hier heel erg druk terwijl wij bij de VotG wel autos hebben gezien maar slechts tientallen in plaats van de honderden die hier rijden.

Maar ook Monument Valley is de moeite meer dan waard. Na ook deze drive te hebben gereden vervolgen wij onze reis naar Page in Arizona. Wij zijn ruim 2,5 uur onderweg maar winnen 1 uur doordat het in Arizona 1 uur vroeger is. Hierdoor besluiten wij om toch nog even naar Horseshoe bend toe te rijden. Na een klein uurtje daar gekeken te hebben, het klinkt misschien eentonig maar ook dit was erg mooi om te zien, rijden wij naar het hotel en willen de kinderen een duik nemen in het zwembad. Wij besluiten voor het eten makkelijk te doen en halen wat bij de Wal mart en Ronald en Chantal willen liever wat van de grote M en zijn zo weer bijtijds op de kamer waar iedereen gebruik maakt van het feit dat hier wel weer internet is, nog niet helemaal zoals we het graag willen maar in ieder geval kunnen wij weer wat dingen ontvangen en uitsturen (en het blog updaten inclusief de dagen 7 en 8J) .

Morgen gaan wij de Lower Antelope Canyon lopen en daarna door richting de Grand Canyon. Wat maken wij toch een schitterende reis !!
3 opmerkingen:

 1. Jullie maken inderdaad een geweldige reis, wat zien jullie veel mooie kleuren onderweg zeg, ik kan me goed voorstellen dat je daar heel erg veel foto's van hebt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar allemaal. Mooie reis.
  Zo, de auto kan wel een wasbeurt gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mee eens, een fantastische reis!! Mooie foto's weer vandaag, vooral die laatste 😂

  BeantwoordenVerwijderen