vrijdag 4 augustus 2017

dag 10 - 1 aug naar Mexican Hat
Wij ontbijten in het hotel waar je naast de gratis toast, jam en koffie, thee en chocolade in het supermarktje spulletjes bij kunt kopen voor het ontbijt. Wij verlaten Canonville om 9.30 en hebben een lange autorit van bijna 7 uur voor de boeg. Wij rijden vandaag een mooie bergweg via Escalante naar Boulder en genieten van de uitzichtpunten  en hebben bijna spijt dat wij hier onderweg geen extra stop hebben om de mooie routes te lopen maar ja, er is zoveel te zien dat er keuzes gemaakt moeten worden.  

Het is onvoorstelbaar hoe verschillend de kleuren en de rotsen zijn. Het ene moment zijn ze ruig, rood en een bocht later is alles groen en zandkleurig, waarna bij weer een andere bocht het bruine canyon achtige overheerst, echt een lust voor het oog.

We zijn sneller dan gepland bij het punt waar wij voor de lunch wilden stoppen dus besluiten toch nog iets verder te rijden. Wij maken een uitgebreide lunch stop bij Hankeville bij Duke Slick rock steakhouse, een echt western restaurant waar John Wayne achter de bar staat en de hele familie een rol speelt in het restaurant, oma die bedient loopt zo krom als de bochten die wij zojuist in de bergweg hebben gehad, wat een leuk restaurant, jammer dat het zover weg zit van de bewoonde wereld.

We bestellen homemade western soep, die echt zalig is en krijgen een vers maisbrood met honing boter om je vingers bij af te likken waarna Ronald, Chantal, Wim een full rack spare ribs delen en ik een Arizona (kip) burger neem. Wij rekenen nauwelijks meer af dan voor een normale lunch bij de subway en kunnen hier de rest van de lange autorit opteren.

Wij vervolgen onze weg en maken onderweg bij diverse outlooks een stop, waarbij wij van de ene verbazing in de andere vallen, iedere keer is er een andere kleur of iets moois te zien, maar de stop die wij maken bij het  Hite outlook point is overweldigend, je kijkt hierover Glen Canyon en Lake Powell en op de Colorado river, het is zo ontzettend mooi dat wij hier enige tijd genieten.

Daarna vervolgen wij onze weg en komen via een echte bergweg (erg steil, bochten en slecht wegdek) langs de ingang van de Valley of the Gods drive (die wij morgen gaan rijden) en komen aan bij Mexican Hat. Wij gaan naar ons hotel en hebben een soort van huisje met 2 grote kingsize bedden, een bank en een tafel waar wij na het eten bij San Juan inn (niet echt super gegeten) savonds nog een spelletje aan spelen want de wifi doet het echt niet.


 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten