zaterdag 12 augustus 2017

dag 20 - 11 aug San FranciscoNa een prima ontbijt vertrekken wij vroeg richting pier 33 om naar Alcatraz te gaan. Wij hebben de boot van 9.30. Het is behoorlijk mistig en de skyline van San Francisco en de Golden bridge zijn door de mist omgeven en het is best erg fris. Gelukkig hebben wij allemaal vesten en lange broeken aan.

Bij Alcatraz aangekomen, worden wij toegesproken door een vrijwilliger die meldt dat hij om 11.00 uur een speciale tour doet over de ontsnappingen van Alcatraz en uitleg geeft over waar wat is. Wij lopen direct door naar het hoofdgebouw waar je met een audiotour het celblok ingaat. Dit is echt heel erg mooi en goed gedaan, je gaat helemaal op in wat je hoort (wij hadden de Engelstalige versie ook al was er wel een Nederlandse versie maar doordat je ook echt fragmenten/stemmen hoort denk ik dat de Engelse wel veel beter is). Je loopt in 45 minuten door het hele celcomplex heen en via de koptelefoon krijg je te horen waar je naar toe moet en stil moet staan en wat je dan ziet.

Wij zijn daarna precies op tijd om aan te sluiten bij de tour van de vrijwilliger die met luide stem die in het leger niet zou misstaan 1 uur lang op verschillende plekken vertelt over de verschillende ontsnappingspogingen.  Het is enorm interessant en na een ruime 2,5 uur houden wij het voor gezien en nemen de boot terug. (Gelukkig dat dat kan J)

Op de pier aangekomen lopen wij naar pier 39 waar het een gezellige drukte is en nemen daar een bijpassende lunch, vis en ik neem de speciale Clam chowdersoup die geserveerd wordt in een rond brood. Erg lekker. Bij een souvenir zaakje zit een bewaker van Alcatraz zijn boek te signeren, het is getiteld The last guard en hij heeft dus inderdaad de laatste dag in 1963 gewerkt daar, heel bijzonder. Uiteraard genieten wij ook van de zeeleeuwen die op pier 39 liggen, zij zijn erg actief voornamelijk met elkaar van de platforms af te duwen en te bijten en dat gaat achter elkaar door. Het weer is zodanig opgeknapt dat wij eindelijk de Golden bridge helemaal kunnen zien, dus wij rijden met de auto naar de andere kant en nemen nog wat leuke fotos, daarna terug naar het hotel en nog wat winkelen in Baystreet waar ons hotel zit en savonds lekker eten bij de Outback. Helaas heb ik mijn collega die ook vandaag in SF naar Alcatraz ging niet gezien (zij had de boot van 1 uur later) dus wij praten over anderhalve week wel op kantoor bij.
Wij vonden San Francisco erg leuk (behalve de temperatuur en de mist) en met name Alcatraz erg fascinerend, blij dat we dat gedaan hebben.


 
 
 

 

2 opmerkingen:

  1. Wauw , wat een indrukken hebben jullie vandaag opgedaan zeg, lijkt me geweldig om te bezoeken.
    Natuurlijk ook erg fijn dat het weer wat beter werd want nu hebben jullie tenminste leuke foto's bij de bridge!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Feest der herkenning, goed dat jullie de Engelse audiotour hebben gedaan, die is inderdaad indrukwekkender. Wat een geluk dat de GG bridge toch nog zichtbaar was, leuke foto's!

    BeantwoordenVerwijderen