zondag 6 augustus 2017

dag 15 - 6 aug Death Valley


Na de gezellige drukte in Fremont was het gisteren toch al snel laat dus staat de wekker een half uur later en wordt er daarna ook nog rustig aangedaan. Wij nemen ontbijt mee voor onderweg en vertrekken rond 10.00 uur naar Death Valley. In Vegas is het 32 graden en wij zijn benieuwd wat de hoogste temperatuur is die wij vandaag gaan zien.

Wij rijden eerst naar Dante’s view met een uitzicht over heel Death Valley met zijn zoutmeren. Wij maken een wandeling en het is hier al behoorlijk warm, richting de 40 graden, daarna rijden wij de Twenty Mule Team Canyon,  een 1 richting rondweg waarbij Ronald ook een stuk rijdt en gaan vervolgens door naar nog een mooi uitkijkpunt Zabriskie point  waarbij de temperatuur oploopt naar 115 fahrenheit, 46 graden de hoogste temperatuur van de dag (op de foto van de auto staat de klok op 114). Het is na de lunch in Furnace creek behoorlijk bewolkt en het onweert in de bergen achter death valley als wij bij Badwater aankomen.  Badwater is het laagste punt van Amerika dat 85 meter onder de zeespiegel ligt en waar wij over de zoutvlakte lopen. Door de bewolking valt de enorme hitte mee en loopt de temperatuur qua gevoelswaarde wel op maar niet tot het kookpunt :).
Als wij teruglopen over de zoutvlakte, zegt een amerikaanse vrouw tegen een man dat hier zoveel mensen uit andere landen rondlopen en dat zij net een gezin uit Nederland heeft gesproken, wij reageren daarop door te bevestigen dat wij ook uit Nederland komen en daardoor ontstaat een mooi gesprek. Het reisgezelschap komt uit Idaho en de man heeft in Vietnam gediend, wij staan zeker een 10 minuten te praten totdat zij worden opgehaald omdat de bus op hun terugkeer staat te wachten.
Wij rijden daarna ook nog de Artist drive, waarbij de rotsen allerlei verschillende kleuren hebben door de mineralen in het vulkanisch gesteente erg mooi. Vervolgens gaan wij richting Lone Pine via een mooie bergweg en spotten 2 coyotes die dichtbij de weg rondlopen.
Er is een schitterende zonsondergang als de zon achter de bergen verdwijnt vlak voordat wij aankomen in Lone Pine en op de Mt Whitney (de hoogste berg in Californie van 4459m) ligt nog wat sneeuw op de toppen. Ons hotel Dow Villa Motel zit in een gezellige doorgangsstraat en in de hal hangen gesigneerde (zwart wit) fotos van filmsterren die hier tijdens opnames van de westernfilms verbleven met als bekende ja hoor daar is ie weer John Wayne. Wij gaan lopend op zoek naar een eettentje en eten bij Totem Cafe een prima maaltijd.  
  

3 opmerkingen:

 1. Bijzonder hè, Death Valley! Leuk zo'n spontaan gesprekje met andere vakantiegangers. Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gave reis zijn jullie aan het maken! Dit deel van Amerika vind ik zo mooi. Mooie foto's! Je raakt niet uitgekeken,vinden jullie niet.
  In Moab waar we pas waren kwam John Wayne ook vaak, veel westerns zijn ook daar gemaakt. Wij sliepen op de Ranch (nu een Lodge) van zijn beste vriend (de cowboy in de eerste Marlboro reclame)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk die gesprekken met Amerikanen, binnen 5 min weet je alles!
  Prachtige foto's weer!

  BeantwoordenVerwijderen