dinsdag 8 augustus 2017

dag 17 - 8 aug via de Tioga road naar Groveland - Yosemite
Wij gaan vandaag via de Tioga pass Yosemite NP in. Deze bergweg is pas sinds een 3 weken weer open vanwege de enorme hoeveelheid sneeuw die er dit jaar lag.

Voordat wij de weg echt opgaan zij wij al verschillende keren gestopt om te genieten van de uitzichten en de watervallen die wij zien, erg mooi en dan ook nog sneeuw op de bergtoppen.

Als wij bij de officiële ingang van Yosemite NP aankomen is er een behoorlijke file voor de toegangspoortjes maar gelukkig hebben wij al een pas en kunnen wij op een gegeven moment uit de rij en zo nog redelijk vlot door.

Wij maken ook hier weer diverse stops en komen op een punt waar er nog genoeg sneeuw ligt voor een bescheiden sneeuwballengevecht. Wim, Ronald en Chantal klimmen ook nog op een gigantisch berg met een mooi uitzicht op het Tenaya lake maar ik blijf beneden wachten want het is mij te stijl, wij lopen wel met zijn 4én naar Olmsted point met uitzicht op de Half Dome, maar door de bosbranden in het zuidelijk gedeelte van Yosemite is het mistig en zien wij de Half Dome wel maar op de fotos zul je echt moeten weten waar deze zit om hem te zien.

Het is allemaal weer erg mooi en heel anders als in Grand Canyon, het is hier erg groen en heel veel waterpartijen. Wij rijden door naar de overnachtingsplek en komen aan op Sugar Pine Ranch waar wij een huisje tot onze beschikking hebben voor 2 nachten. Erg leuk en doet Wim en mij denken aan little house on the praire qua inrichting (fotos volgen nog). Er is een geweldig zwembad bij de ranch en wij hebben het zwembad zo’n anderhalf uur voor ons alleen en daar wordt gretig gebruik van gemaakt, want wij blijven lekker bij het zwembad en gaan niet nog verder Yosemite in, dat komt morgen.

Wij eten in het plaatsje Groveland in de Saloon waar het een drukte is want vanavond wordt er live opgetreden en mag iedereen die muziek maakt aanschuiven. Erg grappig om mee te maken en ook goed gegeten.


 

2 opmerkingen:

  1. Wauw, wat een mooie foto's weer, ik denk dat je elke dag een ander foto in je huis kan ophangen want ze zijn allemaal even leuk!
    Dat huisje in super schattig en dan ook nog een echte veranda om het helemaal af te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer prachtig allemaal en wat een leuk huisje! Lekker zo'n zwembad erbij!

    BeantwoordenVerwijderen