woensdag 9 augustus 2017

dag 18 - 9 aug Yosemite


Wij krijgen bij deze geweldige stek ook een ontbijt aan huis bezorgd en Glen (de eigenaar) staat om de afgesproken tijd (half 8) voor de deur met een echte roodkapjes mand, geweldig!! De mand is gevuld met voor ieder een chocolade muffin, een yoghurt, een banaan en een energiereep en een applejuice met bordjes en sfeervolle servetten. Wij eten het ontbijt in het ochtendzonnetje op het balkon op en vertrekken rond kwart voor 9 naar Yosemite.

Wij gaan eerst naar een mooi uitzichtpunt dat schitterend is en wij “de rots El Capitan” goed zien maar helaas ook hier is door de rook de Half dome door “mist”omgeven. Onze eerste wandeling gaat naar Bridalveil Fall, na een korte wandeling staan wij aan de voet van een mooie waterval, maar klimgeit Ronald zoekt het graag nog wat hoger op (zoals regelmatig deze vakantie). Nadat hij ook weer terug is vertrekken wij naar onze 2e stop een flinke wandeling naar de top van de Vernall Fall (ja, ook weer een waterval).

Het duurt een tijd voordat wij een parkeerplaats kunnen vinden, het is waar wat ze zeggen, kom vroeg naar Yosemite als je met de auto komt want het is druk (en eigenlijk waren wij te laat ) maar als het gelukt is wandelen wij de 1e mile naar het begin van de trail en gaan dan behoorlijk stijgend omhoog naar het eerste gedeelte van de waterval, waar je bij een brug staat met uitzicht op de waterval. Dan begint de 2e klim, nog wel voor het grootste gedeelte op een “gewoon pad” omhoog maar het laatste gedeelte worden het een soort van trappen uit rotsen gemaakt.  Wim heeft last van hoogtevrees en ik ben echt niet dol op trappen (vooral naar beneden vind ik niet echt fijn) maar met de kinderen voorop laten wij ons niet kennen en gaan mee omhoog.  

Het is echt super mooi want wij komen naast de waterval uit en het water spettert langs ons heen en veroorzaakt een regenboog. Ronald, Wim en Chantal gaan naar een uiterst puntje beneden maar de pot met goud ligt er niet. Wij klimmen vervolgens door naar de top waarbij mijn dagelijkse kantoorwandeling naar de 9e verdieping met de trap echt een peulenschil is ten opzichte van deze “trappen”.

Na deze forse workout komen wij boven aan en genieten van het uitzicht. Er werd door een ranger verteld toen wij naar boven gingen dat er in de ochtend een beer boven was maar deze hebben wij tot teleurstelling van Ronald niet gezien. Wim en ik zagen al genoeg beren op de weg voor de terugtocht naar beneden dus vonden het niet zo erg en Chantal heeft het ook niet echt gemist want wij hadden onderweg al wel een hertje van heel dichtbij gezien.

Heel rustig beginnen wij aan de terugweg waarbij Ronald en Chantal goed voor ons oudjes zorgen zodat wij zonder schade (alleen met  wat extra (angst) zweet beneden aankomen. Totaal zijn wij 3,5 uur met deze wandeling heen en terug en rondkijken bezig geweest en vonden dit echt een van de mooiste wandelingen (naast de lower Antelope canyon). Wij besluiten het voor gezien te houden in Yosemite en lopen terug naar de auto. Het park verlaten duurt een tijd omdat wij niet de enige zijn met de auto op weg naar de uitgang.

Wij nemen bij aankomst in Sugar Pine inn nog een lekkere duik in het zwembad en gaan daarna eten bij Buick Meadows waarmee wij met een goede maaltijd de dagen in de Nationale parken mooi afsluiten. Morgen gaan wij richting San Francisco.


  


 
 
PS: nogmaals dank aan alle meelezers en ook de trouwe reacties (speciaal van degene die nu ook op vakantie zijn, ik red het niet om andere blogs bij te houden dus dat wordt een inhaalslag voor thuis :))

2 opmerkingen:

  1. Wauw, dat is nog eens leuk wakker worden met een ontbijtje zeg!
    En dan die foto's en uitzichten van vandaag weer, echt schitterend zo bij die watervallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaaf die watervallen zeg! Ik ga snel verder lezen....

    BeantwoordenVerwijderen