zondag 13 augustus 2017

dag 22 - 13 aug Pacific Grove - Big Sur
Na een ontbijt bij de subway gaan wij op weg via de Highway 1. De kustweg die wij vanaf nu zoveel mogelijk willen rijden omdat het zo mooi zou zijn . Vandaag rijden wij een stuk tot aan Big Sur, helaas kunnen wij hier niet verder want in april is hier een brug ingestort en door modderverschuivingen is een groot gedeelte van de Highway 1 nu afgesloten. Wij rijden door totdat wij niet meer kunnen en genieten in de tussentijd van het uitzicht. Deze kustkant is erg wild, hele hoge golven en rotspartijen wat Wim en mij een beetje aan Australiƫ doet denken. Het is hier nog steeds fris en in de bergen hangt de bewolking laag. Na een anderhalf uur moeten wij terug rijden en rijden terug naar Monterey, en spotten onderweg in de zee een walvis, te ver weg om fotos te maken maar wel zichtbaar.
Na een snelle lunch bij de M (op verzoek van Ronald en Chantal) lopen wij via de pier naar de Fishersman’s wharf om even te kijken waar wij morgen ons moeten melden voor de walvistocht die geboekt is. Plots hoor ik “he Mariska” en staat alsnog mijn collega Jos voor mijn neus, grappig in San Francisco is het niet gelukt en dan loop je elkaar in Monterey tegen het lijf. We staan even te kletsen en omdat  zij verder gaan naar de Highway 1 wensen wij elkaar nog een paar fijne dagen en zien elkaar over een anderhalve week weer op kantoor.
Wij vinden op de wharf waar wij morgenochtend moeten zijn en zien dat zij afgelopen dagen genoeg hebben gezien (echter vandaag niet zijn uitgevaren). Wij zien wat leuke tentjes om eventueel vanavond nog te gaan eten en lopen dan door naar Cannery Row. Dat valt tegen de afstand is langer dan verwacht maar onderweg op het water zien wij wel otters en zeehondjes. Om onszelf het makkelijk te maken nemen wij terug de trolley en gaan daarna nog met de auto de 17 miles drive rijden. Een auto rit door een natuurgebied met hele mooie huizen. Wij betalen de $10.25 en rijden het terrein op, na nog geen 5 minuten spotten wij in een zijstraat een mooie rode Ferrari op een trailer. Reden om even een rondje te maken en onze auto even aan de kant van de weg te zetten. Wij maken wat fotos, terwijl de man met de trailer zenuwachtig bezig is, Wim maakt een praatje met hem en hij vertelt dat de auto niet start ondanks dat de auto er echt mega mooi uit ziet. De chauffeur van de trailer maakt verder aanstalten om weg te rijden en wij vervolgen onze weg weer. In de tussentijd heeft Ronald internet opgestart en opgezocht wat voor type Ferrari het zou kunnen zijn. Ronald vindt de auto vrij snel want morgen wordt deze auto op een Sotheby speciale autoveiling in Monterey geveild, met een verwachte opbrengst van $13 tot $16 miljoen!!!!! en daar stonden wij dus gewoon even naast, als wij dat eerder hadden geweten….. JJ Voor de liefhebbers, het is een Ferrari 275GTB/C. Vandaar dat de man van de trailer zo zenuwachtig was, pffffff!!!!!!!!!!!!!! Wij gaan in de gaten houden wat hij uiteindelijk gaat opbrengen.

Als wij iets verder doorrijden op de drive komen wij nog hertjes op het golfcourt tegen en een rots die vol zit met zeehonden en vogels. Dat alles en dan vooral de Ferrari maakt deze drive speciaal. Wij rijden terug naar ons huisje en met uitzicht op zee (wel ver maar ik zie het vanuit het raam) werk ik dit blog bij. Vanavond een hapje eten bij de pier en dan morgenochtend op diezelfde pier om 9.00 met de boot voor een walvistocht. Wat een mooie reis!!!!!!!!!! 
 
 
 

1 opmerking:

  1. Echt heel leuk allemaal en nu snel verder lezen of jullie walvissen hebben gespot

    BeantwoordenVerwijderen