zondag 20 augustus 2017

dag 27 - 18 aug terug naar huis


De wekker gaat om half 5 en binnen 25 minuten staan wij bij de auto met de koffers. Alles voor de laatste keer inladen en dan een ritje van nog geen 10 minuten naar Alamo waar wij de auto weer leeghalen, een bonnetje krijgen van goed gedrag en daarna met de shuttlebus naar het vliegveld worden gebracht.
Daar aangekomen toch nog even tijd voor een stress moment (die hadden we deze vakantie nog niet gehad :)) want in tegenstelling tot andere luchtvaartmaatschappijen hanteert American Airlines 25 kilo als maximum voor de koffers en daar zaten wij met 2 van de 3 koffers overheen omdat ik dacht dat het de gewone 28 kilo was. De 3e koffer is echter vol en daar kan niets meer bij en bijbetaling kost $100 per koffer dus dat willen wij graag voorkomen. Bij een terminal verderop zouden wij wellicht een koffer kunnen bijkopen dus ik ga met Ronald daar naar toe maar het is allemaal nog dicht en de winkels openen pas om 6.30. Wel kunnen wij door het hek zien dat de goedkoopste koffer rond de $120 dus ook best fors geprijsd (voor formaat trolley). Ronald vraagt zich af of wij Wim zijn handbagage trolley niet kunnen verdelen over de handbagage en dat blijkt de oplossing te zijn, uit de koffer halen wij een rugzak en de laptop mag in de laptoptas mee als extra handbagage en Wim zijn fotocamera gaat in de rugzak mee als handbagage en de handbagage trolley wordt een 4e gratis koffer. Het is even organiseren maar na nog een keer wat extra over te hevelen naar de handbagage kunnen de 4 koffers zonder kosten mee. Vervolgens door de douane gaat het redelijk vlot en dat geeft ons nog de tijd om toch nog even te ontbijten voordat wij gaan boarden.

Wij gaan aan boord van het vliegtuig van American Airlines waarbij wij 2 aan 2 zitten en Ronald en Chantal aan de raamplaatsen zitten. Er is voor de relatieve korte vlucht van 3 uur naar Dallas behalve wat koekjes en drinken geen verdere verzorging maar wij hebben wel entertainment, een eigen schermpje met heel veel films: ik kijk de mooie film The Zookeepers wife en maak alvast een soor van selecties welke films ik wil kijken voor de volgende vlucht met American Airlines. Chantal vindt de hele reeks van Harry Potter dus die gaat zich ook vast niet vervelen en ook voor Ronald en Wim ziet er genoeg bij.

Wij hebben een overstaptijd van 1 uur en 20 minuten en als wij volgens schema landen, kijken wij aan boord via het schermpje alvast wat voor lunchmogelijkheden er op het vliegveld zijn want wij blijven op dezelfde terminal. Het taxiën duurt best nog lang en uiteindelijk blijkt dat er geen subway is dus dan toch maar een snelle hap bij de MacDonald om vervolgens direct aan te sluiten om aan boord te gaan. Voor deze reis zitten wij helaas niet bij het raam maar zijn wij met zijn 3en op 1 rij gezet en 1stoel daarnaast aan het gangpad. Wij hebben afgesproken dat ik in het midden ga zitten en Ronald en Chantal naast mij en Wim op de stoel apart gaat.
Als iedereen aan boord is blijkt de stoel naast Wim leeg te blijven en Ronald verhuist naar die raamplaats en Chantal en ik hebben dus 3 stoelen voor ons :). Dat maakt het gemis aan een eigen schermpje goed want in dit vliegtuig van American Airlines zijn alleen wat grotere schermen om de 4 a 5 rijen met een vaste programmering. Het duurt door een stevige wind ruim anderhalf uur voordat wij de lucht in gaan en al die tijd zijn wij heen en weer aan het taxiën samen met nog ongeveer 30 a 40 andere toestellen van de ene baan naar de andere maar uiteindelijk vertrekken wij en daarna hebben wij een prima vlucht waarbij Chantal en ik redelijk veel slapen door de extra plek, Ronald ook aardig wat uurtjes in het begin van de vlucht slaapt en Wim alleen op de vertrekbaan en landingsbaan wat slaapt. Wij krijgen een maaltijd (de gebruikelijke kip of pasta) en een ontbijtje (yoghurt met noten en vruchten en een broodje en toast) en voldoende drinken tijdens de vlucht aangeboden.
De vertraging van 1,5 uur wordt in de lucht goedgemaakt en zaterdagmorgen om 8.30 landen wij op Schiphol en na een korte wandeling en wat langer wachten op de koffers zijn wij om 9.45 weer thuis.

Wij kunnen terugkijken op een geweldig mooie reis van bijna 4000 miles (6400 kilometer) met heel veel hoogtepunten, wij hebben echt heel veel gezien en gedaan en daardoor was de vakantie wel intensief met weinig "rustmomenten",  gelukkig is er dit blog om alles nog eens rustig door te kunnen lezen en na te genieten van deze vakantie waarbij wij naast California, ook de staten Nevada, Arizona en Utah bezochten. USA is en blijft een schitterend vakantieland!!!

Enorm bedankt voor het meelezen en Esther, Christa, Marja, Sonja, Anita, Hannie en Ingrid, extra bedankt voor jullie reacties, ik hoop dat ik komende dagen tijd heb om jullie blogs (voor zover van toepassing) weer bij te lezen en graag tot een volgend blog!!

3 opmerkingen:

 1. Jullie hebben echt een top vakantie gehad! Hoop deze route ook nog eens met mijn gezin te maken.
  De reis is redelijk voorspoedig gegaan, op wat stress met de koffers na, hihi. Wij namen meestal op de heenweg een 4e lege koffer mee, die ging altijd vol mee terug 😉.
  Bedankt weer voor het meelezen, vond het super om jullie belevenissen te volgen!
  Tot blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie bedankt voor het bijhouden van het verslag na al die vermoeiende en lange dagen, normaal is bloggen al best pittig maar ik kan me voorstellen na een dag zwoegen al helemaal!
  Maar wat hebben jullie veel moois geien, beleefd en meegemaakt, en ik denk dat jullie hier nog heel erg lang over zullen napraten.
  Ik ben benieuwd hoeveel foto's er aan de muur komen te hangen Hahaha.
  Nu dan weer wennen aan het normale leven en snel weer plannen maken voor een nieuwe geweldige trip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje zit net te Google en heb heel jullie blog van 2017 gemist!!
  Net even heel mullie verslag gezien super gaaf de andere kant he.
  Wat een geweldige reis is dat geweest.
  Ben benieuwd wat jullie dit jaar doen.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen