dinsdag 8 augustus 2017

dag 16 - 7 aug via Mammoth Lakes naar June Lake


Wij vertrekken uit Lone Pine, met het mooie uitzicht op de Alabama Hills en Mt Whitney en maken onderweg een stop in het plaatsje Bishop waar een Nederlandse bakkerij Erick Schat’s Bakery zit waar het een drukte van jewelste is en wij onszelf trakteren op een lekkernij.

Wij rijden langs de bergen van de Sierra Nevada en zien net als bij ons hotel in Lone Pine de sneeuw nog op de bergen liggen. Wij nemen een kijkje bij Mono Lake, een zoutmeer en gaan vervolgens naar het plaatsje Bodie, een oud mijnstadje dat nu erbij ligt als een “ghost town”. Het valt ons wat tegen omdat het toch allemaal wel erg toeristisch is na een rondtoer rijden wij naar June Lake, onze overnachtingsplek.

Wij krijgen in June Lake Villager een uitstekend huisje met 2 slaapkamers, een keuken en een grote zitkamer en een terras met een bbq, dus daar doen wij de inkopen voor.  Wij huren een bootje om een uur het June Lake op te gaan, erg leuk om in je zwemgoed op de boot te zitten terwijl je de bergen met sneeuw om je heen ziet. Het water is overigens echt koud dus zwemmen doen we niet.

Sávonds relaxt bij het huisje onderuit met een bbq met kipfilet, porkchops, steaks en chicken wings en het brood van de bakker uit Bishop onder het genot van een biertje en mijn eigen huismerk rose die ze hier in 1,5 liter fles verkopen. Wij sluiten de dag af met een spelletje monopolydeal waarbij Chantal al de 4 potjes wint. Girl power!!

Morgen via deTioga pass Yosemite NP in.


3 opmerkingen:

 1. Schitterend gezicht met die sneeuw op de bergen en jullie in zomer outfit, ook het huisje ziet er erg leuk uit en dan die huiswijn....zucht ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh geweldig zo'n boottocht en ook nog bbqen, top dag!
  Laat dat nu ook mijn favoriete rosé zijn! 😋

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker he, binnenkort hopelijk ook echt weer reden om te proosten voor je :)

   Verwijderen