maandag 31 juli 2017

dag 9 - 31 juli Bryce

Als eerste bedankt voor de reacties via het blog of whatsap, altijd leuk om te lezen!!!

Vandaag blijven wij wel in Bryce maar moeten van hotel veranderen want 2 nachten in Best Western Ruby inn was niet te boeken vanuit Nederland. Wij zitten daarom de 2e overnachting in Canonville in Grand Staircase Inn. Gisteren tijdens het inchecken bleek er echter nog wel gewoon plek te zijn in Best Western Ruby Inn maar konden wij niet meer de overnachting in Canonville kostenloos annuleren, jammer want het was een grote kamer met 2 kingsize bedden en wij moeten vanmiddag maar afwachten hoe de kamers in het andere hotel zijn. Wij verlaten rond 9.30 het hotel en gaan naar Bryce voor een wandeling.

Wij beginnen bij Sunset point en lopen via de rim naar Sunrise point om daarna af te dalen via de Queens trail. Overal waar je kijkt zie je de geweldige mooie hoodies en de schitterende kleuren van Bryce. Het is ongeveer 25 graden en wat bewolking dus op zich prima. Het grootste gedeelte van de trail is een pad waardoor behalve een afdaling in het begin het prima te belopen is. We stoppen af en toe even voor wat water drinken en regelmatig krijgen wij gezelschap van de chipmunks. Ze zijn echt heel nieuwsgierig en komen kijken of er wat te halen valt. In Zion hing er zelfs een reclame in de bus om de beestjes niet te voeren omdat ze op dieet moeten, en ook hier in Bryce zie je regelmatig een echte Theodore (dikke chipmunk uit de film Alvin & the chipmunks) voorbijkomen.

Het begin van de wandeling is goed te doen en wij lopen vanuit de Queens trail naar de Navajo trail, ook deze trail is goed te doen. Het laatste stukje kun je weer kiezen welk gedeelte je wilt lopen en wij nemen de Wall Street trail, dit is de moeite waard, wel erg zwaar maar erg mooi. Je loopt dan echt door de hoodos door. Ronald en Chantal vinden het geweldig want dit is het betere klimwerk en niet de "gewone" bijna aangelegde paden, het is hier in de schaduw ook gewoon koud, totdat we beginnen aan het laatste stukje wat echt behoorlijk steil omhoog gaat. Het uitzicht boven is schitterend en na een kleine 3 uur lopen rijden wij nog even door naar een uitzichtpunt Inspiration Point waar we nog niet geweest waren en rijden dan het park uit voor een lunch bij de subway.

We besluiten het voor vandaag voor gezien te houden want zo'n wandeling hakt er behoorlijk in (ja, vooral bij de ouderen :)) en rijden naar ons nieuwe hotel voor 1 nachtje in Canonville. Eerst maken wij onderweg toch nog een stop bij Mossy Cave wat op zich erg leuk is omdat hier een waterval zit en het hier allemaal weer wat "wilder" is, wat vooral bij de avontuurlijke jongeren in de smaak valt.
In ons nieuwe hotel aangekomen, hebben wij een ook hier een prima kamer met 2 grote kingsize bedden en uitzicht op de bergen van Grand staircase. We blijven op de kamer en doen het rustig aan en kijken waar we vanavond gaan eten, we besluiten terug te rijden voor het avondeten naar Bryce en te gaan eten bij Bryce Pines, het restaurant waar wij gisteren een wachtrij van 35 minuten hadden en daarom naar een ander restaurant zijn gegaan. Gisteren hadden de mannen gespot dat er spare ribs als special op het bord stonden maar helaas zijn die er vandaag niet. Er staan echter genoeg andere dingen op de kaart en het restaurant is leuk ingericht in western sfeer. Chantal eet volgens haar de lekkerste burger ooit en de cola wordt in een grote glazen pot geserveerd. Na een vroege maaltijd rijden wij nog terug naar Bryce voor de zonsondergang. Het is erg mooi maar we zijn eigenlijk net iets te laat omdat het licht niet meer op het zogenaamde amphitheater met alle hoodies schijnt, ondanks dat toch de moeite waard. Vervolgens is het vlot terug naar het hotel want morgen hebben wij een lange autoreis voor de boeg dus wij gaan het zeker niet laat maken.

 


 

 
3 opmerkingen:

  1. Weer zo'n schitterende dag met heel veel mooie foto momenten, volgens mij kunnen ook jullie je huis straks behangen met zoveel mooie foto's ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pittige wandeling, maar de foto's mogen er wezen šŸ˜‰

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldige dag en mooie foto's. Echt genieten.

    BeantwoordenVerwijderen