zondag 30 juli 2017

dag 8 - 30 juli van Zion naar Bryce NP
Na een goede nachtrust, pakken wij onze spullen weer in en gaan ontbijten in het restaurant dat voor het hotel ligt. Het hotel biedt zelf geen ontbijt aan maar je krijgt vouchers om in dit restaurant te ontbijten en kunt daar alles kiezen wat op de kaart staat. Echt een hele goed service want de keuze is reuze. Chantal neemt een yoghurt met vruchten, Ronald spiegeleieren en Wim en ik omelet. Enige nadeel is dat het vrij lang duurt voordat wij de bestelling krijgen dus het is maar goed dat wij besloten hebben niet de Narrows te lopen want anders zou het wel erg laat zijn geworden.

Na dit goede ontbijt vertrekken wij uit Zion en komen onderweg na de tunnel nog bij een Canyon outlook trail, die wij toch nog even gaan lopen. Ook hier een pittige wandeling op hele grote hoogtes met enorme dieptes, maar ook dit is weer zo de moeite waard.

Na deze hike vertrekken wij naar Bryce. Ook hier kijken wij onderweg weer onze ogen uit. Bij Bryce aangekomen, informeren wij bij een fietsverhuur voor het huren van een MTB voor Wim en Ronald maar dit wordt voor het stuk wat Wim in gedachten had, sterk afgeraden er is namelijk al 10 dagen regen  gevallen en het traject is daardoor veel te gevaarlijk. Hierdoor gaat het huren van fietsen hier (ook) niet door. Wij checken in bij ons hotel Best Western Ruby’s Inn en hebben hier ook weer een ruime kamer met 2 kingsize bedden, erg prettig.

In Bryce kun je gewoon met de auto naar de diverse uitzichtpunten en hikes rijden dus wij rijden na de lunch na de verste uitzichtpunt en kijken hier in dit park ook onze ogen uit. Heel anders dan in Zion maar ook zo erg mooi. Na de meeste uitzichtpunten bekeken te hebben gaan wij even terug naar het hotel, waar de kinderen een verfrissende duik nemen in het zwembad en wij kijken waar we een hapje gaan eten vanavond.

Ondanks dat het behoorlijk bewolkt is gaan wij bij Sunset point staan om de zonsondergang af te wachten, maar helaas door de bewolking is het  mooi maar niet zo indrukwekkend.

Wij eten een goede maaltijd bij Fosters motel, niet onze 1e keuze maar bij het restaurant waar we eigenlijk naar toe willen is een wachttijd van 40 minuten en dat wordt ons echt te laat.

 Morgen brengen wij de dag nog in Bryce door maar zitten wel in een ander hotel omdat tijdens het boeken in Nederland dit Best Western hotel voor de 2e dag vol zat. Er blijkt nu wel gewoon plek te zijn maar wij kunnen de boeking in het andere hotel niet meer zonder kosten annuleren, jammer maar helaas. Het was weer een geweldig mooie dag!

 

4 opmerkingen: