zondag 30 juli 2017

dag 7- 29 juli van Vegas naar Zion NP

Na 2 x 3 dagen in de drukke steden  LA en Vegas doorgebracht te hebben, gaan wij vandaag aan ons rondje van Nationale parken beginnen. Wij halen wat spullen bij de Wall mart en laten het waanzinnige Vegas achter ons. Na een klein uurtje rijden, is het landschap volledig veranderd en bij elke bocht hebben wij een schitterend uitzicht over verschillende kleuren bergketens, de een nog mooier dan de andere.

Wij komen rond lunchtijd aan in Zion en rijden naar ons hotel Bumbleberry Inn. Dit hotel ligt aan de toegangsweg van Zion met een geweldig mooi uitzicht op de bergwanden. De kamer is nog niet beschikbaar maar de receptioniste geeft ons prima tips en wij kunnen de auto alvast bij de kamer zetten en dan met de shuttlebus het Zion park in (sowieso mag je niet met de auto het park in)

Wij eten ons broodjes op en gaan met de shuttlebus het park in, kopen daar voor $80 de parkenpas waardoor wij onbeperkt deze vakantie alle nationale parken kunnen bezoeken. In het park vind het vervoer ook weer plaats met een shuttlebus die op verschillende plaatsen waar hikes beginnen stopt. Het onweert dichtbij  en daardoor krijgen wij te horen dat The Narrows dicht is. Dit is een wandeling waar je door het water heenloopt  in de canyon. We besluiten wel even te gaan kijken bij deze laatste stop op de route om te kijken of wij deze morgen willen gaan lopen. Bij de stop aangekomen is het een enorme drukte omdat alle mensen uit de narrows komen, er vormt zich een rij voor de shuttlebus die je normaal gesproken bij de attractieparken hebt. Na een klein half uurtje kunnen wij met de bus mee en stappen uit bij de stop Wheeping Rock. Na een korte wandeling is duidelijk waar de naam van deze stop vandaan komt, je kunt hier letterlijk een douche nemen onder de rotsen, heerlijk verfrissend en erg leuk om te zien. We stappen weer op de bus en nemen de halte The Grotto waar wij via de Kayenta Trail naar de Emerald pools lopen. Dit is een behoorlijke bergweg die over smalle rots paadjes loopt met het nodige klimwerk en we worden beloond met indrukwekkende uitzichten waarbij de fotobatterij overuren maakt.  Wij besluiten zowel naar de upper, de middle als naar de lower Emerald Pools te gaan omdat het allemaal zo vreselijk mooi is om te zien en te lopen. Wij genieten volop, terwijl wij echt normaal geen wandelaars zijn.

Na deze pittige wandelingen komen wij weer bij een halte uit en nemen moe maar voldaan de shuttle bus naar het begin van het park om daarna met de shuttlebus naar het hotel terug te keren. We checken in en hebben een hele ruime kamer met  2 grote kingsizebedden met een balkon met uitzicht op het zwembad en de bergwand. Wat een superplek. Na een korte duik, wordt er een eerste was gedraaid en gedroogd terwijl wij gaan eten aan de overkant van het hotel bij Zion’s pizza, prima adresje  en keren dan uitgeteld terug naar de kamer. Wij hebben besloten om morgen niet de Narrows te gaan lopen,  maar rustig aan na het ontbijt te vertrekken richting Bryce.

Zoals de kinderen aangeven, dan blijft er nog wat open staan, des te meer reden om nog een keer terug te komen JGeen opmerkingen:

Een reactie posten