maandag 24 juli 2017

dag 1 - 23 juli heenreis naar Californie - Los Angeles


Vanmorgen om 5.00 uur ging de wekker en om kwart voor 6 zijn wij in de taxi op weg naar Schiphol. Alles gaat vlot en traditiegetrouw maken wij de eerste stop bij de Mc, waar Ronald en Chantal ontbijten terwijl Wim en ik de broodjes eten die we mee hebben genomen. 
Na een Starbucks en een rondje langs de shops, gaan wij richting de gate. Onderweg horen wij dat Fanny, vriendin van school van Ronald en Chantal die voor een half jaar na Santa Monica vertrekt gisteren nog niet vertrokken is en nu op stand-by staat. We gaan even bij haar langs en hopen dat zij vandaag wel vertrekt (uiteindelijk gelukt) en zien elkaar aan het einde van onze vakantie in Santa Monica. 

Wij gaan boarden voor onze vlucht naar Dublin en zijn mooi op tijd om te vertrekken als de gezagvoerder meldt dat wij niet kunnen gaan taxieen om een reden die hij nog nooit gehoord heeft namelijk omdat er een hondje op de baan loopt en al het vliegverkeer is stilgezet totdat het hondje van de baan is LOL . 
Na een 10 minuten gaan we alsnog en na een korte vlucht van 1.15 minuten landen we op Dublin. 
Hier hebben we een lange overstaptijd van bijna 5 uur maar het voordeel is dat wij hier al door de US customs kunnen zodat we dat bij aankomst in LA niet meer hoeven te doen. Na wat gegeten te hebben en een rondje langs de shops te hebben gemaakt, gaan wij door de US customs. Dit gaat nog wel heel formeel maar een stuk relaxter dan in de US zelf. Wij mogen door en dan vermaken wij ons nog een kleine anderhalf uur voordat we weer gaan boarden. Om 15.00 lokale tijd vertrekken wij voor een bijna 11 uur lange vlucht. 
De verzorging aan board is op zich goed en het is een rustige vlucht (en Ronald heeft gelukkig geen last gehad). 

Bij aankomst in LA lopen wij dus inderdaad zo door naar de bagage band, vreemd idee maar erg prettig. De koffers zijn er binnen 10 minuten (daar kan Schiphol een voorbeeld aan nemen) en daarna gaan we door naar Alamo. Wij rijden na een kleine 15 minuten weg met een zo goed als nieuwe Nissan  Rogue, een prima bak voor de komende weken. 

Met de navigatie rijden we naar Anaheim voor ons hotel de komende 3 nachten en gaan dan nog een hapje eten bij Applesbees. Na ruim 26 uur op te zijn geweest vallen we allemaal als een blok in slaap (ondanks het gezoem van de autosnelweg achter het hotel) 
We zijn er en gaan genieten!! 


5 opmerkingen:

 1. Dat was inderdaad een lange reis, maar jullie zijn er. Het grote genieten kan nu beginnen. Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lange reis zeg, maar wel fijn dat jullie in de US zo door konden.
  Mmm, lekker Applebees 😋
  Veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd vermoeiend zo'n lange reis. Ik heb persoonlijk in CA ook veel meer last van de jetlag dan in FL.
  Als jullie in Vegas nog een Cirque du Soleil show willen zien dan kan ik Michael Jackson's One in Mandalay bay van harte aanbevelen. Is echt fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker dat jullie er zijn. En wat heerlijk om eenmaal geland in LA zo snel door te kunnen. De reis kan beginnen, have Fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, dat was wel even knikkebollen bij aankomst denk ik, wat een lange trip!
  Nu dan heerlijk alles op je in laten werken en gaan genieten!

  BeantwoordenVerwijderen