dinsdag 25 juli 2017

dag 3 - 25 juli Los Angeles Venice Beach en Santa Monica


 Vandaag een aparte dag gehad, zo'n dag hebben we er iedere vakantie er wel een tussen zitten, en dan hebben we hem maar gehad zullen we zeggen. 
We slapen allemaal erg onrustig met als gevolg dat we uiteindelijk het ontbijt dat maar tot 9.00 uur is missen doordat we toch weer in slaap zijn gevallen. De dag start dus laat en wij halen een alternatief ontbijt bij de wallmart, doen nog een aankoop voor bekenden bij T mobile die wij vrijdag in Las Vegas treffen en gaan dan op pad naar Venice Beach.

De bedoeling is om daar fietsen te huren via een Groupon voucher en met de fietsen naar Santa Monica te fietsen, de winkelstraat en het park. Onderweg op de snelweg is het enorm druk en in plaats van 1 uur zijn wij ruim  2 uur onderweg. 
Bij Venice Beach aangekomen parkeren wij de auto op een parking dichtbij het strand ($15 voor 4 uur, best prijzig bleek achteraf) en gaan op zoek naar het fietsenverhuur bedrijf. Er zitten er heel veel maar wij kunnen de aanbieder van de Groupon voucher niet vinden. Bij navraag in een ander fietsenverhuur bedrijfje verwijst de man ons naar het juiste tentje maar vertelt er meteen bij dat ze vandaag dicht zijn. En inderdaad op het rolluik van de zaak hangt een briefje Tuesday closed. Grrrrrrrrr, dan maar met de benenwagen in plaats van met de fiets naar SM. 

We lopen het strand op en ik zie een mooi fotomoment opkomen dus pak mijn cameraatje, ik zet hem aan maar hij reageert niet. Ik probeer het nog een keer maat tevergeefs. Grrrrrrrrr, ik snap er niets van, ik heb gisteren de foto's van het blog op mijn laptop gezet en het cameraatje heeft de hele nacht op de oplader gestaan. Ondanks meerdere pogingen blijft het fototoestel uit. De kinderen hebben uiteraard hun mobiel dus kunnen zij gewoon foto's maken maar die kan ik niet zo makkelijk op het blog zetten dus het blijft vandaag een fotoloos blog. (Bij aankomst in het hotel blijkt de batterij leeg te zijn en blijkbaar werkt de USB kabel van de box van Ronald niet voor het opladen maar moet ik echt de specifieke USB kabel van de camera gebruiken) .

We lopen Venice Beach door, kijken wat naar de straat artiesten en naar de vele tentjes op de boulevard, ook hier zijn weer best veel "zwervers", niet beangstigend maar wel opvallend veel. Wij lopen door tot aan de pier van Santa Monica, eindpunt van route 66. Het is gezellig druk, er wordt opgetreden op de pier en we lopen ook even door het pretpark. We pakken een milkshake en moeten dan al weer terug om binnen de patkeertijd te blijven. Op ons gemak lopen wij terug, scoort Tal nog een hoody die zij graag wou  ( lifeguard los angeles, venice Beach) en om 17.00 stipt zijn wij weer terug bij de auto na ruim 16 km gelopen te hebben, grrrrrr. (Dat was fietsend toch een stuk soepeler gegaan) 
Door de late start vanmorgen, ook vergeten zonnebrand mee te nemen met als gevolg bij allemaal wat gevoelige rode plekken want het was vanmiddag echt strak blauw en rond de 28 graden. 

Het plan is om naar het hotel terug te keren en een duik te nemen in het zwembad voordat wij een hapje gaan eten, maar nee hoor, we komen weer in een enorme file terecht en doen er ruim 2,5 uur over voordat we in de buurt zitten van het hotel. Grrrrrr, Inmiddels is dan al lang besloten om rechtstreeks naar het restaurant te rijden en bij Chili's sluiten wij de avond alsnog goed af met een lekkere maaltijd (maar ook hier geen foto's) . 

Om iets over 9 komen wij terug bij het hotel en regelen alvast de spullen om morgen bijtijds te kunnen vertrekken naar Las Vegas. Gelukkig blijkt de camera dus gewoon niet goed opgeladen en kan ik morgen als hij weer vol is, gewoon fotos maken en toevoegen. 

Welterusten en tot morgen

Ps: erg leuk dat er zoveel bekende meelezen en reageren, vooral ook degene van het Florida forum! 

4 opmerkingen:

 1. Zo dat was een aardig wandeling, fietsen was idd fijner geweest.
  En het verkeer is idd drama daar, daar verkijk je je snel op.
  Goede reis naar Vegas!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt he, soms vallen je plannen gewoon in het water, maar dat kun je inderdaad maar gehad hebben, dus van nu af aan een strak en foutloos schema ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja soms heb je van die dagen. Later kunnen jullie er om lachen. Maar gelukkig hebben jullie toch toch het een en ander gezien en vanaf nu weer lekker foto's maken. Goede reis naar Vegas.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig is het een kwestie van opladen.... goede reis naar LV.

  BeantwoordenVerwijderen