vrijdag 28 juli 2017

dag 5 - 27 juli Vegas - Hoover Dam, buffet Aria en Stratoshpere

Vandaag starten wij rustig op en na een alternatief ontbijt, de kinderen nemen een hotdog en wij broodjes van de wal mart, rijden wij naar Lake Mead, een enorm meer dat afgedamd wordt door de Hoover Dam, het is een klein uurtje rijden om aan te komen bij de enorme stuwdam. De temperatuur is inmiddels de 40 graden voorbij dus het is knap warm op de 221 m hoge muur.  We hebben een mooi uitzicht op de dam nadat we omhoog wandelen op de Mike O'Callaghan–Pat Tillman Memorial Bridge. Uiteraard lopen wij ook nog over de dam zelf maar het is echt erg warm dus snel zoeken wij weer de airco van de auto op en na een stop bij het uitzichtpunt van het meer, wat ook erg mooi is door alle verschillende kleuren rijden wij dan weer terug naar Las Vegas. 

In de middag lopen wij nog door de diverse hotels zoals het Aria, New York, Monte Carlo, Excaliber en Luxor om vroeg aan tafel te gaan bij het buffet van Aria. Wij hebben daar via facebook spelletjes  vouchers verdiend om met korting (2=1) gebruik te kunnen maken van een geweldig buffet en ook een uitbreiding met een cocktail pakket voor Wim en mij. (Leeftijd voor alcohol is hier 21 dus Ronald heeft pech). Het is een mooi buffet met erg veel lekkere dingen en de opmaak van gerechten is een feestje om te zien.

Na een geslaagde maaltijd, rijden wij met de auto naar het volgende avontuur van vandaag, naar de Stratoshpere waar Ronald een skyjump gaat maken en wij daarna voor de liefhebbers ook nog 6 Thrill Ride passen hebben voor de Insanity, Bigshot en de X-scream op deze 350 meter hoge toren.

We melden ons voor de skyjump van Ronald en na de nodige papieren ingevuld te hebben wachten wij tot hij aan de beurt is. Zijn naam wordt omgeroepen en hij doet een soort van parachutisten pak aan met allerlei banden die strak worden aangetrokken, hij wordt gewogen en er wordt heel veel keer gecheckt of alle banden goed vast zitten voordat hij naar boven gaat met een camera vastgebonden aan zijn hand. Wij wachten beneden op een platform waar ze melden wanneer Ronald gaat springen, terwijl wij in luie stoelen de ruimte in kijken.  
Het is donker en de lichten geven het geheel een extra spannend effect, wij krijgen te horen dat Ronald over 1 minuut gaat springen en er wordt afgeteld bij 3 en wij zien een figuurtje boven ons springen en voordat wij het weten staat hij al weer beneden. Pfff, hij vond het geweldig, wat een held!!!
Nadat hij weer helemaal ontgrendeld is, krijgt hij een video en fotos mee op een usb stick

Vervolgens gaan wij via met zijn 4en naar boven voor een schitterend mooi uitzicht en de Thrill rides. Ronald wil ze alle drie doen en Chantal wil na gekeken te hebben alleen de Bigshot doen dus dan blijven er nog 2 kaartjes over (want Wim en ik gaan niet). Ronald gaat beginnen met Insanity en terwijl hij in de rij staat te wachten zien wij meerdere malen de Insanity voorbij spinnen. Het is een ride waarbij een soort van armen met stoelen van het platform wegdraait en dan in het luchtledige rond gaat spinnen. Ik ben helemaal geen liefhebber van achtbanen maar het draaien van attracties vind ik altijd wel leuk en wellicht mede onder invloed van de 4 cocktails die ik bij het eten heb genomen besluit ik spontaan om Ronald gezelschap te gaan houden.
De hekken schuiven weg als wij plaats hebben genomen in de ride en dan worden wij over het platform geschoven met de arm en hangen in het luchtledige. pfffff, vervolgens beginnen wij te draaien met een flinke vaart, het is super gaaf en het enige enge gedeelte is als de ride weer in tempo vertraagd omdat je dan langzaam weer naar het platform draait.

Ronald en Chantal gaan samen in de Bigshot en doen een vrije val op 330 meter hoogte en ondanks de 1e aarzeling vindt Chantal het zo geweldig dat zij daarna nog een keer wil en er alleen in gaat terwijl Ronald in de rij gaat staan voor de Xscream. Deze laatste is een ride waarbij je in een soort van achtbaan karretje 4 x heen en weer geschoten wordt op een stukje rails naast de toren. Ronald besluit het helemaal goed te doen en neemt plaats op de voorste stoel, vanuit een etage hoogte kijken wij toe, pffff. dit is echt waanzin!!!

Wij zijn blij dat we hier zijn geweest en we hebben de thrills voor deze vakantie wel echt gehad.


3 opmerkingen:

  1. Wauw, wat stoer bezig zeg, en na 4 cocktails nog in een attractie stappen vind ik extreem stoer Hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jemig wat een stoere gasten daar bij jullie. Ik ben toch heel benieuwd of je het ook zonder die cocktails had gedaan, hahaha. Weer een ervaring rijker, en wat voor een!

    BeantwoordenVerwijderen